Pomagajmy powodzianom!

2024-09-18

Nasza międzyzakładowa NSZZ Solidarność FCA Poland wraz z Regionem Podbeskidziem NSZZ Solidarność organizują pomoc dla mieszkańców miejscowości poszkodowanych w wyniku powodzi (więcej czytaj tutaj). My bowiem zawsze stoimy po stronie ludzi, a Solidarność – jak nauczał św. Jan Paweł II – to znaczy: jeden i drugi., a skoro brzemię, to brzemię niesione razem…

Jak bowiem uczy doświadczenie w takich sytuacja, jak powódź, która przyniosła niewyobrażalną skalę zniszczeń, pozbawiając dziesiątki tysięcy ludzi dobytku całego życia, nie wystarcza tylko instytucjonalna pomoc.

Zbieramy:

• wodę w butelkach;
  • żywność o przedłużonym terminie przydatności do spożycia (konserwy);
  • artykuły higieniczne;
  • środki czystości;

A także: zapałki, świeczki, baterie AA, środki przeciwbólowe, rękawice gumowe i ochronne, plastry z opatrunkiem, worki, łopaty i wszystko co przyda się poszkodowanym w walce ze zniszczeniami.

Wszelkie dodatkowe informacje dotyczące pomocy dla powodzian można uzyskać w naszych związkowych siedzibach w Bielsku-Białej i Tychach oraz pod telefonem 511-966-258. Koordynatorem pomocy w naszej organizacji związkowej jest Grzegorz Maślanka, sekretarz międzyzakładowej Solidarność FCA Poland.

Jako Solidarność wielokrotnie pokazywaliśmy, że jesteśmy wszędzie tam, gdzie potrzebna jest pomocy. Niech tym razem nie będzie inaczej.

Pomagajmy powodzianom!

(rd)